duminică, 27 iunie 2010

Ciorba de pui a la grec

Ingrediente
-2 piepti de pui
-1 ceapa
-1 telina
-2-3 morcovi maricei
-1 gogosar acru
-zeama de la o lamaie
-100-150 gr. orez
-1 cana lapte
-300 gr. smantana
-4 galbenusuri de oua
-1 ardei iute
-sare
-1 legatura marar
In o oala de 6 litri,puneti sa fiarba, pieptul de pui si ceapa,intreaga.Intre timp ,ca sa nu va plictisiti,curatati si dati prin razatoarea mica,morcovul si telina.
Cand carnea a fiert, scoateti ceapa si o aruncati,carnea o taiati in bucatele si o puneti la loc in oala.Puneti morcovul si telina.Taiati, fideluta,gogosarul si il puneti si pe el in oala impreuna cu orezul spalat anterior.Spalati si curatati de seminte,ardeiul iute,taiati-l marunt si puneti-l in oala.
La final,cand orezul si legumele sunt fierte,dati oala de pe foc. Intr-un vas mai mare,bateti galbenusurile si amestecatile cu laptele si smantana.Peste ele turnati putin cate putin din zeama care a fiert,si amestecati pana ce ajunge la temperatura supei,dupa care turnati in oala,cate putin si amestecati.
Puneti zeama de lamaie.Spalati si tocati mararul si punetil la ciorba,gata.
Pofta buna !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu